top of page

Töövahendite valik

Töövahendite valikul lähtusime põhiliselt eelnevatest kogemustest. Samuti üritasime kasutada tasuta tarkvara vältimaks mõttetuid lisakulutusi. Alustuseks lõime hot.ee meiliaadressi, sest sinna keskkonda on kõige mugavam uut kontot luua. Varasema kokkupuute tõttu leidsime, et wix.com veebilehtede loomise keskkond on meile kõige mugavam ning parem variant, sest vähese aja tõttu polnud kumbki meist kahjuks suuteline ära õppima mõnd programmeerimiskeelt. Kui oli tekkinud idee lisada lehele ka harjutamisvõimalus, konsulteerisime arvutiõpetajaga ja saime teada sellisest mugavast veebikeskkonnast nagu learningapps.org, kus on lihtne luua erinevaid õppemänge.

Esimeste tõrgete ilmnemisel leidsime, et kasutatud vahenditest ei piisa ning otsisime tekkinud probleemidele kiiret ning kasutajasõbralikku lahendust. Nimelt ei olnud wix.com keskkonnas võimalik kasutada erinevaid matemaatilisi sümboleid ning pidime leidma koha, kus need kättesaadavad oleksid. Järgmise sammuna pidime leidma ka vahendi, millega saaks joonestada erinevaid kujundeid. Esmaseks valikuks sai Microsoft Word, kust me valminud dokumendist lõikamistööriistaga leheküljele Portable Network Graphics faile hakkasime kleepima. Kui selline variant tundus meile siiski puudulik, meenus GeoGebra, milles saime edaspidi joonestada nii kujundeid kui kirjutada erinevaid valemeid.

Töö kirjaliku osa valmimisel kasutasime samuti Microsoft Wordi ning esitluse tegemiseks Microsoft Powerpoint’i. Redigeerimiseks kasutasime ka OneDrive’i Word’i ja Powerpoint’i veebiversiooni.

Kuna olid olemas tasuliste programmide litsentsid, ei näinud me nende kasutamises probleemi, kuid Microsoft Wordi oleks saanud asendada mõne tasuta tekstitöötlusprogrammiga, Microsoft Powerpointile oleks samuti leidunud alternatiiv näiteks Openoffice või Libreoffice näol.


Viimased postitused
Arhiiv
bottom of page